PREMIERE UNPLANNED: EEN EMOTIONELE AVOND.

Het was niet zomaar een uitverkochte filmpremière, afgelopen 23 oktober in Veenendaal. Vooraf was er een presentatie door de directeur van Schreeuw om Leven, Kees van Helden. Daarin liet hij enkele voorbeelden zien van foutieve informatie over het abortusdebat. Daarnaast sprak hij over het werk van de hulpverleningstak van de stichting, die ook nu klaarstond voor vrouwen in nood. De hulpbus was aanwezig in de zaal, waardoor vrouwen die na de film wilden napraten, hiervoor een rustige omgeving konden vinden. Die hulp bleek echter al tijdens de film nodig, toen een aantal vrouwen de zaal uitliep vanwege heftige scenes.

“De film laat iets zien van waar wij 24 uur per dag mee bezig zijn”, zei Van Helden na afloop tegen het RD. “Het was voor veel mensen een pittige film. Diverse bezoekers gingen met de hulpverleners in gesprek. En verschillende mensen kwamen bij mij met de vraag: Wat kan ik doen? Mensen willen in actie komen, bijvoorbeeld tijdens de Mars voor het Leven op 16 november.”

Ook tijdens het gebed aan het einde van de avond was de emotie voelbaar. “Heere we belijden dat we in ons land zo ontzettend de fout in gaan bij abortus. Heere God wilt U vergeving geven voor ons land. Vergeving voor ons als we te weinig doen. Vergeving voor de aborteurs die daar werken. Heere wilt u geven dat ze ook mogen stoppen, zoals Abby Johnson. Heere we bidden voor al die vrouwen in nood. Voor vrouwen die een abortus hebben gehad en ermee worstelen.”

Datzelfde RD kopte niet voor niets de volgende dag: ”Unplanned” laat zaal ademloos achter in Veenendaal”.

Waar en wanneer de film bekend wordt gemaakt kon Van Helden nog niet exact zeggen. “Dat wordt op korte termijn bekend gemaakt via de website Unplanned.nl.”

Voor het uitgebreide verslag in het RD, klik hier.