Unplanned filmster Ashley Bratcher

Mijn moeder lag op de abortustafel toen ze de deur uit liep

Actrice Ashley Bratcher is een krachtige stem geworden voor ongeboren baby’s en moeders, sinds ze de rol van Abby Johnson speelde in de film ‘Unplanned’.

Wereldwijd zijn mensen door haar geraakt. En niet alleen vanwege haar krachtige vervulling van de rol van een abortuskliniekdirectrice die pro-life activiste werd. Bratcher heeft zo haar eigen levensverhaal.

In de maanden voor de première van de film bezocht ze de Filippijnen, waar ze Philstar.com vertelde dat ze bijna zelf het slachtoffer was van een abortus.

Ik zou eigenlijk geaborteerd worden. Mijn moeder vertelde me dat het maar een paar minuten gescheeld heeft of ik was geaborteerd. Ze lag al op de abortustafel toen ze besloot om op te staan en weg te lopen’, vertelt ze.

Bratcher zei geen idee te hebben gehad dat ze bijna was geaborteerd, toen ze instemde met de rol van Abby Johnson. Ze wist wel dat haar moeder een abortus had ondergaan, voordat zij geboren was. Maar ze heeft nooit geweten dat haar moeder ook haar bijna had geaborteerd.

Ze voelde zich heel slecht over haar keuze en drie jaar later zat ze in dezelfde problemen [met mij],’ schreef ze in een column voor Fox News.

Toen Bratcher haar moeder via de telefoon vertelde over het verkrijgen van de rol in ‘Unplanned’, hoorde ze wat er voor haar geboorte écht was gebeurd.

Ze vertelt verder: ‘Toen ik haar begon te vertellen over Abby’s verhaal, hoorde ik haar helemaal instorten. Haar stem trilde helemaal toen ze zei, “Ik moet je iets vertellen dat ik je nooit eerder heb verteld.” Door haar tranen heen biechtte ze het op: “Ik was van plan abortus te plegen toen ik zwanger was van jou.”

Ik zat helemaal verstomd en verward op mijn stoel, toen ze verder vertelde: “Ik was bij de kliniek, zat op de tafel toen de verpleegkundige, die zelf behoorlijk zwanger was, met me kwam praten. Ik voelde me ziek. Ik kon het niet. Ik stond op en liep zo de deur uit.”’

Vanwege haar medeleven voor vrouwen die worstelen met ongeplande zwangerschap, gebruikt Bratcher haar tijd in de spotlights om een stem te zijn voor die vrouwen en hun ongeboren baby’s. Ze zei dat ze vrouwen op het hart drukt dat ze ‘niet alleen zijn’ en dat ‘er meer hulp is dan je je kunt voorstellen’, aldus Philstar.com.

Weet dat er veel organisaties zijn die je in alles kunnen voorzien, van luiers tot financiële steun’, zei ze.

Het is belangrijk om vrouwen te vertellen dat ze niet alleen zijn en dat er organisaties bestaan die kunnen helpen’, vertelde Bratcher. ‘Echte gezondheidszorg redt levens.’

Sinds kort werkt ze samen met Heartbeat International om te starten met een nieuwe studiebeurs voor zwangere vrouwen en moeders.